Lijst Burgemeester

Menu

realisaties

Op deze pagina vindt u slechts een greep van de realisaties die tijdens de huidige legislatuur werden verwezenlijkt.

Nieuwe Kouterschool

Aan de rand van het gemeentepark werd, zoals beloofd, de nieuwe Kouterschool gebouwd en in gebruik genomen sedert 1 september 2016. Ook het gemeentepark werd vernieuwd (1ste deel).

Nieuwe Kouterschool
Woonzorgcentrum St. Amand vernieuwd en uitgebreid

Het woonzorgcentrum St. Amand werd vernieuwd en uitgebreid tot 149 kamers. Bovenop de 56 assistentiewoningen (Blyhove 1 en 2) werd de aankoop gerealiseerd van 50 nieuwe serviceflats op het Leanderhof.

Woonzorgcentrum St. Amand vernieuwd en uitgebreid
Bijkomende ruimte om te ondernemen

Er werd voorzien in bijkomende ruimte om te ondernemen: bedrijventerrein "De Pluim" (op termijn ongeveer 35 grote en kleine ondernemingen) en bouwvergunning voor 14 kleine bedrijfsentiteiten op de hoek Deerlijkstraat - N391, alsook voor een aantal op de Keiberg.

Bijkomende ruimte om te ondernemen
Aandacht voor deelgemeenten

De deelgemeenten krijgen opnieuw de aandacht die zij verdienen met o.a. de aanleg van een Speelbos (Otegem), de bouw van een nieuwe school (Heestert), Cultuurcafé De Vrijheid en herinrichting Stationsplein (St. Denijs) en voorbereidende fase met RUP ontsluitingsweg (Moen), zonder de dorpsraden en de ondersteuning van het verenigingsleven te vergeten.

Aandacht voor deelgemeenten
Nieuw zwembad

Binnenkort wordt het nieuw zwembad geopend, wat slechts mogelijk was dankzij een snelle en efficiënte aanpak.

Nieuw zwembad
Sanering van gemeentefinanciƫn

De schuldenlast van € 42 miljoen werd herleid naar € 24,3 miljoen door een strak financieel beleid, zonder de basisbelasting te verhogen en terwijl er niettemin in de toekomst werd geïnvesteerd.